Х

Художниците, членове на секция „Сценография“ са обединени най-вече от холистичния подход в своята работа: сценичен дизайн, дизайн на осветлението, дизайн на костюма. Като трансдисциплинарна професия сценографията включва и различни видове творчески сътрудничества. Сцената е техния общ основен инструмент, където сценографите изразяват визуалното си мислене.


Е-бюлетин

image

CONGLOMERATE

Българската изложба CONGLOMERATE предизвика огромен интерес и възхищението на професионалистите, журналистите и посетителите на най-престижния форум за сценография в света – Пражкото квадринале PQ 2019, състояло се от 6 до 16 юни 2019.
Ива Хаджиева / Сценография и кукли към „Бяла приказка“  от Валери Петров, 1983, Централен куклен театър

Поглед. Изложба на Ива Хаджиева. Скулптури, рисунки, кукли

За Ива Хаджиева животът се разгръща като в стая за игра. Куклен дом, в който тя вае своите видения в материал. Вдъхва живот на мъртва материя. Сътворява скулптури и кукли, които вълнуват – карат ни до се усмихваме, тревожат.
image

Камък в блатото. Изложбата на Юлиян Табаков „Портрет на умиращ титан“

Юлиян Табаков ни потапя в разтърсваща картина на умиращата по наша вина природа. Първата част на изложбата пренася в две свързани стаи: креслото и пушката на ловец срещу колекцията му от трофеи - глави на убити животни с красиви рога, сред тях и няколко човешки черепа. Другата част е отделена със завеса, зад която черните стени са покрити с огромни фотографии от горски пожар на Витоша.

Портфолио

Момчил
Алексиев
image