Новини

 • image

  Награди от Пролетен салон / 2023, Габрово

  Изложбата Пролетен салон / 2023 беше открита на 10 март 2023 в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово, и ще продължи до 11 май 2023. В нея участват 147 художнички.

 • image

  Снимки от откриването на изложбата на преподавателите от Великотърновския университет

  На 9 март 2023 в зала „Райко Алексиев“ на СБХ беше открита изложба на преподавателите от Факултета за изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. 
  Разгледайте галерията със снимките от откриването.

 • image

  Пространство за вдъхновение / 2023

  Националната изложба „Велико Търново – пространство за вдъхновение /2023“ е културен форум за представяне и популяризиране на творчеството на българските художници. Изложбата е възможност за представяне на автори със съвременни творчески търсения в областта на визуалните изкуства, без ограничения в техники, формат, изразни средства. Изданието през 2023 ще бъде трето поред. (Първото издание на изложбата беше през 2017.)

 • image

  Международното биенале на църковните изкуства – Велико Търново / 2023

  Международното биенале на църковните изкуства е форум, фокусиран към представяне на съвременното творчество на автори в областта на православното християнско изкуство: иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други. Биеналето включва мащабна изложба, конференция, презентации, дискусии и други съпътстващи събития. 

 • image

  Статут на Националната графична изложба на името на Георги Герасимов / 2023

  Художествена галерия „Станислав Доспевски“ – Пазарджик организира петото издание на Националната графична изложба на името на Георги Герасимов. Тя ще бъде открита на 1 септември 2023. 

 • image

  42 700 лева за Турция и Сирия от акцията на СБХ!

  Благотворителната изложба, проведена от 1 до 4 март в галерия „Шипка“ 6, премина при изключителен зрителски интерес. Продадени бяха десетки картини, скулптури, графики, керамични произведения, накити, детски рисунки, книги и бе събрана сума, възлизаща на 42 700 лева – средства, които авторите на закупените произведения предоставиха абсолютно безвъзмездно и на 100% за каузата.

 • image

  Откриване на изложбата „Колекция „Иван Бояджиев“ в СБХ

  На 7 март 2023 в СБХ, зала 2А на Шипка 6 беше открита изложбата „Колекция „Иван Бояджиев“ – откритието“. Изложбата е истинско събитие за историята на българското изкуство. В галерията можете да разгледате снимки от откриването. 

 • image

  Нов краен срок за участие в 43. Mini Print International в Кадакес, Испания

  Организаторите на 43-ата изложба малка графика в Кадакес, Испания, обявяват нов краен срок за изпращане на творбите за участие: до 30 април 2023. Изложбата ще бъде открита през юни 2023. 

 • image

  Акция на СБХ за Турция и Сирия. Ден първи

  Честита Баба Марта! Днес беше първият ден от нашата акция в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Радваме се, че интересът беше наистина много голям! Купиха се много картини, скулптури, бижута, книги, комикси. Продължаваме до 4 март 2023! Очакваме ви!