44-ата изложба малка графика в Кадакес, Испания, ще бъде открита през юни 2024. Срокът за изпращане на творбите за участие е до 15 март 2024.  

+++

Организаторите


Taller Galeria Fort e създадена през 1961. От 1981 тя организира ежегодна изложба на малката графика, в която досега са участвали 10 300 автори от 100 страни, чиито графики са показани в Кадакес, Барселона, Мадрид и други испански градове, в различни градове на САЩ, Колумбия, Великобритания, Франция, Финландия, Япония и др.

ADOGI – Асоциацията за разпространение на международно графично изкуство, е създадена през 1987 с цел да сътрудничи на Taller Galeria Fort. Членството в нея ви дава възможност да подпомагате ADOGI да поддържа съществуването на Mini Print International в Кадакес.

 +++

Условия за участие

Всеки художник трябва да представи четири графики. За предпочитане е, но не и задължително, творбите да са с различни изображения.
Изображението не трябва да е по-голямо от 10 x 10 cm. Хартията не трябва да е по-голяма от 18 x 18 cm.
Подписаните творби трябва да бъдат изпратени с препоръчана въздушна поща като „Печатни изделия“ в обикновен пакет, без стъкло, рамка или паспарту, с декларация „Без търговска стойност“, преди 15 март 2024 до:
ADOGI
p. de Correus 9319
08080 Barcelona
SPAIN

Правилно попълнен формуляр за членство и кратка автобиография, която включва и името, датата и мястото на раждане на художника, трябва да придружава творбите.


+++

Такса


Ако не сте жител на Испания, таксата е 80 EUR или 95 USD.

Таксата може да бъде платена чрез PayPal, достъп за това плащане ще намерите
тук

или с банков превод по сметката на ADOGI:

CCC: 2100-3447-76-2500015635
IBAN: ES63 2100 3447 7625 0001 5635
BIC/SWIFT CODE: CAIXESBBXXX
(bank: CaixaBank, address: Pl. Lesseps 6-7, 08023 Barcelona, Spain).

Тази такса дава право да получите каталог на изложбата.


+++

Жури


Селекционно жури ще избере творбите за изложбата. Имената на приетите художници ще бъдат публикувани през юни 2024 на уебсайта на изложбата.
Жури от професионалисти в областта на графиката ще избере 6 печеливши графики, всички от една и съща категория, които ще бъдат възпроизведени в пълен цвят и в реален размер в каталога. Художниците победители ще изпратят 5 копия от своите наградени творби до Taller Galeria Fort. Един от тези отпечатъци ще бъде дарен на Националната библиотека на Каталуния, а другите отпечатъци ще останат собственост на ADOGI само за културни цели.


+++


Изложбата

Изложбата в Кадакес ще продължи около 90 дни и ще бъде отворена за публика всеки ден от 18.00 до 21.30 часа, от 29 юни до 30 септември 2024 непрекъснато.
Също така творбите ще бъдат изложени в Galerie L’Etangd’Art в Bages, Франция, и на други места, които все още не са определени.
Всеки награден художник ще бъде поканен да направи самостоятелна изложба графика малък формат в рамките на следващото издание на Mini Print International в галерията в Кадакес през летния сезон.
След като пътуващите изложби приключат (това отнема около година или повече), каталог, илюстриращ всички изложени гравюри в пълен цвят и пълна информация, ще бъде изпратен на всеки участник заедно с непродадените творби и чек за всички продадени творби.
Галерията взима 33% комисиона при продажба. 50 произведения ще бъдат закупени от ADOGI. Ако авторите се интересуват от продажба, нека определят разумни цени.
ADOGI си запазва правото да възпроизвежда и излага всяка приета работа за промоционални или културни цели.

+++

Формуляр за членство/участие можете да свалите от

Още информация и публикация на избраните автори ще намерите в сайта на организатора

тук