В

В секция Скулптура членуват 340 художника (27 на възраст под 35), които работят в сферата на кавалетната и монументална скулптура. Предстои запълването на съдържанието от ръководството на секцията.


Е-бюлетин

image

Изложба на Красимир Митов. Скулптура и рисунки

Изложбата на Красимир Митов е очаквана и необходима. За всички, които следят и разбират скулптурата на Краси Митов, сега ще я видят в пълния ѝ диапазон на въздействие. В тази изложба Краси Митов разкрива своя процес, своите умения и интереси. Колажните рисунки освен като самите себе си могат да се схващат и като източник за скулптурни проекти.
Георги Донов на 60 / от изложбата в СБХ, Шипка 6

Георги Донов на 60

През септември 2021 Георги Донов – един от художниците, с които свързваме настъпилите трансформации и скъсването с конвенционалните представи в българското визуално изкуство от края на 90-те години, откри в галерията на СБХ на „Шипка“ 6 мащабна изложба по повод своята 60-годишнина.
image

Венцислав Занков пита: какво предстои „пред мен“

Като „последна разходка“ определя художникът Венцислав Занков изложбата „Пред мен“, подредена в столичната галерия „Райко Алексиев“ през месец юни. И наистина при сегашните обстоятелства, когато на дневен ред са самотата и изолацията дори сред природата, изложбата може спокойно да бъде наречена и така.
от изложбата

Портрет. Изложба на секции Живопис и Скулптура

Докато се разхождах и разглеждах изложбата, мислех и за началото на портретното изкуство така, както го е разказал Плиний Стари в „Естествена история“. То е започнало с очертаване на линии около човешката сянка.

Портфолио

Белан
Амин
image