Бюлетин типове
image

Акуи – Милано – София. Изложба на Алцек Мишев

Художник, концептуален артист, пърформър, експериментатор, авангардист, музикант, лектор… Алцек Мишев ни представя в настоящата изложба своето творческо летене, поставяйки ни в една почти безаналогова ситуация.
image

Бял обект. Възможни интерпретации

Експозицията „Бял обект“ съвместява осем представители на българската скулптура – Ангел Станев, Витали Халваджиев, Галя Благоева, Ивайло Аврамов, Павлин Радевски, Симеон Симеонов, Петър Наков, Яна Караманджукова, и двайсет обекта.
image

Албумът. Любен Генов – изложба живопис

Изложбата е по повод представянето на книгата-албум „Живопис“. Тринадесетте голямоформатни платна са рисувани по различно време и са участвали в други проекти и самостоятелни изложби, реализирани между 2007 и 2021.
image

120 години след рождението на Илия Бешков

Днес, когато 120-годишнината от рождението на Илия Бешков ни подбужда да се обърнем към наследеното от него, екипът на ХГ „Илия Бешков“ в Плевен ни дава среща със завещаната ни негова вселена, безценни фрагменти от която се съхраняват в депата на институцията.
image

Морфология на пространството

Изложбата е идеен проект на галерия „A&G Art Meeting, Халамян&Хорнман“. Една от основните цели, залегнали в тяхната политика, е осъществяване на международен културен диалог, популяризиране на съвременни творци и намиране на пресечна точка между изкуствата – визуално изкуство, музика, литература.