Бюлетин типове
image

CHECK IN I. Георги Георгиев/Jorrras в Истанбул

Галерия Collect в Истанбул отваря врати с изложбата Check-In като кураторски експеримент. В главната зала на галерията четирима художници имат възможността да се представят индивидуално със самостоятелна изложба в рамките на една седмица.
image

Басейн Рай. Яна Лозева

Във фотографиите на Яна Лозева долавяме тихи поетични разкази, малки истории, които сякаш сами доразказват себе си. Отделните „картини“ са погледи към място, което е лично и значимо за авторката, но те не принадлежат към него.
image

За местата на преживяното, сенките от миналото и от бъдещето в мащабната изложба „Биографично“ на СБХ

Изложбата „Биографично: места на преживяното. Сенки от миналото, сенки от бъдещето“, организирана от секция „Живопис“ към Съюза на българските художници с предварително зададена тема, поставя сериозен въпрос с истинско значение. Не онзи, чийто отговор търсят философите от векове и е заложен в самото задание и тема на изложбата – „Откъде сме?“ или „Накъде отиваме?“, а просто „Къде сме сега“?
image

Дина Стоев за изложбата „Биографично“

Аз не открих в тази изложба същата надежда, която усетих, когато четох идейния текст – че има нещо дълбоко споделено, което ни кара да реагираме. Самият факт, че бях изненадан от това, е личен повод за размисъл… ценен сам по себе си.