Бюлетин типове
image

Правдолюб Иванов: Нов пловдивски реализъм: / 7 извън трафика

Заглавието „Нов пловдивски реализъм“ е амбициозна претенция, спъната в локална топография. Самоиронията в него е опорната му точка, а самото то има за цел да служи като лост за повдигане на интереса на публиката на СБХ към една група млади творци.
image

Красимир Русев: In situ / 7 извън трафика

IN SITU – латински израз, който се превежда буквално „на място“ или „в позиция“. В широк смисъл може да означава и „локално“, за да се опише къде се случва събитието, и да се използва в много различни контексти. В археологията се изразява в консервиране на открита находка на нейното първоначално място.
image

Симеон Стоилов: Имплозия / 7 извън трафика

Истинската имплозия обикновено включва разлика между вътрешните и външните сили, която е толкова голяма, че цялата структура се срива сама в себе си. Ако обектът е бил твърдо тяло обаче, тогава имплозията обикновено го принуждава да заеме по-плътна форма, тоест да стане по-концентриран, компактен, компресиран, или да бъде преобразуван в нов материал, по-плътен от първоначалния.
image

Венелин Шурелов: В насрещното / 7 извън трафика

Дигиталната култура е ефект от технологичното потребление и играе важна роля в развитието на творческо и критическо мислене спрямо него. Дигиталните технологии дават възможност за нов тип артистично изразяване, което е адекватно на съвременния начин на живот и начин на общуване.
image

Петър Цанев: Невъзможни свидетелства / 7 извън трафика

В проекта са представени модели на взаимодействие между изкуството и арт терапията със свои цели и основания. Това са модели, фокусирани върху поредица от операции, свързани с рецепция на образи, които включват ролята на арт терапевта като основен конститутивен медиум.
image

reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit. Изложба на Съюза на румънските художници / UAP

През септември 2022 Съюзът на румънските художници беше поканен от СБХ да представи в София изложбата reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit. Така бяха възстановени професионалните контакти и румънската страна не само оцени поканата, но и се свърза пряко с удивителния пейзаж на съвременното българско изкуство.