Бюлетин типове
image

Преживяно. Изложба на Стефан Коцев

Изложбата „Преживяно“ е третата самостоятелна изява на младия скулптор Стефан Коцев. В нея авторът показва около тридесет скулптурни творби от гипс и бронз, както и монохромни живописни платна, създадени през последните две години.
image

Странствания в пейзажа. Юбилейната изложба на Васил Бараков

Васил Бараков е роден през 1902 в Казанлък. Редом с Иван Милев, Иван Пенков, Борис Михайлов, Петко Клисуров, Дечко Узунов, Ненко Балкански, Чудомир той е част от огромния масив интелектуално и художествено наследство, дошло от този град.
image

The beauty and the inflatable toy *. Изложба на Стоян Илев

В изложбата „Красотата и надуваемата играчка“ Стоян Илев представя серия живописни творби и обекти, в които вплита сложна сетивна конфигурация от цветове с известни визуални препратки. Обединяващите елементи в динамичния визуален поток са жената като знаков образ и надуваемата играчка фламинго.
image

Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни / СГХГ

На 14 септември 2022, сряда, в Софийската градска художествена галерия се открива изложбата „Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни“. Тя представя творби на 65 художнички, реализирани в 20-те и 30-те години на ХХ в. – над 200 произведения, изящни и декоративно-приложни. Имената на някои от тези жени са добре известни, но други са малко познати и тепърва ще предизвикват интерес. 
image

Към началото. За изложбата на Анжела Терзиева и Марк Бойчев

Изложбата „Към началото“ на Анжела Терзиева (живопис) и Марк Бойчев (скулптура) е предизвикана от високата оценка и награда на журито на Националната изложба конкурс за живопис и скулптура за млади български художници (октомври – ноември 2021, СБХ, зала „Райко Алексиев“).
image

Най-голямата книга за Майстора, най-магичната книга за Хари Потър, най-големият бродиран комикс…

В последните дни на август в галерия „Академия“ по традиция се състоя детска изложба с най-добрите произведения, сътворени по време на едномесечния проект Лятна академия за деца и ученици (ЛАДУ) към НХА. Тази година тя беше посветена на 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора.