Бюлетин типове
image

Symbols. Изложба на Илиана Манукова

Столичната галерия „Интро“ продължава своята линия за подкрепа и представяне на творци с експериментален дух и заряд. В първата половина на април в галерията може да се види изложбата „Symbols“ на пловдивската художничка Илиана Манукова.
image

Изложбата „Отсечки“ и словото на Любен Зидаров – доктор хонорис кауза на НХА

Забележителният български илюстратор и живописец Любен Зидаров представя своеобразна ретроспектива в изложбата „Отсечки“. В нея той, с помощта на сина си, изкуствоведът Филип Зидаров, е избрал знакови творби от различни години. Към тях са добавени и съвсем нови картини, създадени специално за изложбата.
image

Изложбата на Станимир Желев

От първата самостоятелна изложба на Станимир Желев в софийската галерия „Александър“ са минали почти 30 години. И това е път, извървян осмислено и самостоятелно. Авторът не е назовал темата на своята изложба. Но ние можем да го направим.
image

Червивата страна на изкуството (която никак не е лоша!). За изложбата Global worm inc. на Кокимото

Откривателството на идеята, че вирусът, затворен в клетка, е виртуален домашен любимец, е и моментът на сътворение на персонажа КИДО. Оттогава червейчето се появява в над 300 творби и вече е обект на четири „самостоятелни“ изложби на Калоян Илиев – Кокимото.
image

ФИГ.2. Второ издание на Фестивал за илюстрация и графика: MY HEAD IS A PHOTODUMP

18 художници и художнички, активна част от съвременната българска сцена, изследват разнообразни начини на пътуване на информацията в дигиталното пространство и задават въпроси за авторството, неговите граници и възможност за споделеност. Фестивала за илюстрация и графика, започна с откриването на изложбата „My Head Is a Photodump“ в КО-ОП.
image

125 циркови плаката от колекцията на Драгомир Драганов

С изложбата на циркови плакати се отбелязва 125-годишнината от първото цирково представление в България, изнесено на 24 април 1897 от първата гимнастическа, акробатическа и комична трупа „Българско знаме“, основана същата година от Петър Панайотов.