Бюлетин типове
image

Азбука за малките

„Азбука за най-малките“ e издадена през 1921. Предишната година той вече е публикувал с голям успех „Златна книга за нашите деца“. Александър Божинов е написал спомени за това как е създал книгата.
image

Мимикрия. Третият албум Аракел

На 22 и 23 февруари 2020 в галерията на СБХ – Шипка 6 се състоя изложба и представяне на графичния роман „Аракел. Мимикрия“. Поредицата за Аракел Хачатурян е експеримент – шестима художници рисуват една история.
Митко Димитров, Иван Кънчев и Валентин Ангелов / представяне на книгата

Творците говорят. Пионерски труд без аналог

Изложба в галерия „Средец“ на Министерство на културата отбеляза представянето на първата специализирана диалогична енциклопедия на изкуството „Творците говорят. 77 интервюта на българската скулптура“ на д-р Иван Кънчев.
image

Емил Марков: правих книжки

Автор на стотина графични запазени знака и много цялостни графични концепции за корпоративна идентичност. Дизайнер и координатор на екипи за изработката на множество уебсайтове и приложения за интернет. Специалист в UI/UX стандарти за интернет приложения.
image

Ние, врабчетата – изложба с оригиналните илюстрации на Йордан Радичков

Семейството на Йордан Радичков подбра 20 броя от оригиналните илюстрации по „Ние, врабчетата“ за изложбата в галерия-книжарница „София прес“, като три от тях не са публикувани никога. Към изложбата с оригиналните илюстрации на Радичков е подходено с много любов и вдъхновение, като внимателно е премислен всеки детайл.