Новини

 • image

  „Фестивал на съвременната керамика“ – София, 2013

  През декември 2013 ще се състои четвъртото издание на Фестивала на съвременната керамика. Той ще се проведе в София - галерия „София прес” (ул. „Славянска” 29) и галерия „Индустриална 11”.

 • image

  Изложба cum figuris – графика и рисунка

  За участие в изложбата са поканени всички български художници, включително студенти.

 • image

  Награди на 18. традиционна годишна изложба „Предчувствия”

  Жури от СБХ в състав Стоил Мирчев, Роберт Цанев и Нина Русева определи наградите на XVIII традиционна изложба под мотото „Предчувствия” на художниците, живеещи или работещи на територията на район „Изгрев” в София.

 • image

  Награди на „Националната традиционна изложба на художниците педагози“ – Велико Търново, 2013

  Жури с председател Димитър Грозданов, член на ИБ и зам.-председател на СБХ определи наградите.

 • image

  Награди на общата художествена изложба по повод 24 май и празника на Благоевград

  Жури с председател Елена Панайотова, член на СБХ, и членове – Долорес Дилова, председател на фондация ПИБ, Антон Гошев, председател на представителството на СБХ в Благоевград, определи три равностойни парични награди за цялостно творчество от Община Благоевград.

 • image

  Лудогорие 2013

  На 23 май в Художествената галерия „Проф. Илия Петров” в Разград бе открита Националната изложба биенале „Лудогорие 2013”. Това е първото издание на някога традиционната изложбата след близо трийсетгодишно прекъсване. Възстановяването на биеналето съвпада с 40-годишнината от конституирането на галерията в настоящата сграда, както и с честването на 110 години от рождението на художника Илия Петров.

 • image

  Европейска нощ на музеите и галериите в залите на СБХ на „Шипка” 6

  От 20:00 на втория етаж ще има движение - хепънинът OCCUPY YOURSELF (Окупирай себе си) ще представи финалните проекти от уъркшопа „Occupy Yourself”, проведен в края на април в рамките на фестивала Sofia Underground. Трети етаж

 • image

  Международен фестивал на анимационния филм „Златен кукер”

  Четвъртото издание на Международния фестивал на анимационния филм "ЗЛАТЕН КУКЕР - СОФИЯ''  ще се проведе от 7 до 12 май!

  Прожекциите и събитията ще бъдат основно в Съюза на архитектите в България - с по 6 прожекции всеки ден, но ще имаме прожекции и събития и в НАТФИЗ и в Бетахаус! Ще видите най-доброто от световната анимация и България за последните две години - за всички възрасти! Срещи със световноизвестни аниматори, уникални събития и майсторски класове, демонстрация на холивудски стил на създаване на анимация и много други събития и приятни изненади.

 • image

  Арт колония за художници над 60 години

  „Движението на третата възраст” – Ниш, организира колония за хора от третата възраст, където художници от Сърбия, съседните страни и градове, които са свързани с Миланския едикт, в течение на 5 дни от 20 до 24 май 2013 г. да рисуват мотиви от началото на християнството, император Константин, древен Ниш.