Бюлетин типове
Орфей Миндов / Ритъм

Художествен облог в Трявна

В галерия „Казаков“ към Специализирания музей в Трявна на 4 май бе открита представителна изложба на изявени български творци – скулптори и резбари от различни поколения, представители на различни стилови направления в нашето пластично изкуство.
image

120 години от рождението на Марио Жеков

На 14 юни 2018 г. в Художествена галерия – Стара Загора бе открита ретроспективна изложба на Марио Жеков (1898 – 1955). Експозицията е посветена на 120-годишнината от рождението на един от най-значимите майстори на морския пейзаж в българското изкуство. Тя включва 120 произведения (живопис, рисунки и плакати), обхващащи всички периоди на творчеството му между 1921 и 1955 г.
Красимира Михайлова / Искърско дефиле

„Привличане“ – юбилейна изложба на Красимира Михайлова

Реалността се разтопява в експресивни, почти сурови цветове. Тези платна карат зрителя да почувства, да изживее процеса на създаване на картината, а оттук – и да се приобщи към съответното настроение. Може би поради това юбилейната изложба е наречена „Привличане“? 
Яна Костадинова / От изложбата

„По следите на вярата“. Изложба на Яна Костадинова

С картините си Яна ни води по следите на своите духовни предчувствия, води ни по местата, където е откривала знаците на своите интуитивни прониквания в задграничното. В тази „топография на свещеното“ тя намира причините да бъде художник.
image

По следите на Йордан Парушев

През 2018 Йордан Парушев трябваше да чества своя 60-годишен юбилей. Той се състоя, но за съжаление на него липсваше художникът. Събитието бе отбелязано с изложба, озаглавена „Следи“, в зала 19 в „Квадрат 500“ и откриването събра близки, колеги и приятели на художника.
Румен Божинов / Без заглавие

Изложба на Румен Божинов – живопис и акварел

Новата, предколедна и коледна изложба на Румен Божинов ни запознава с истинската зрялост на твореца. В своето развитие той изкачи всички стъпала, от първото до последното, и премина търпеливо, без много шум през всички степени на израстването.