Бюлетин типове
image

Михалис Гарудис на 80 и малко отгоре

Защо се отложи с една година неговата планирана за 2020 изложба е ясно за всички. За връстниците и приятелите е ясно също и защо именно в България той държи да отбележи тази своя привилегия – да прехвърли осем десетилетия и да се отправи в деветото.
image

Временен баланс, непрестанни трусове 2021. Трето биенале за съвременно изкуство

През септември в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово, се откри третото мащабно издание на вече станалия традиционен за музея форум. Кураторите Нели Недева и Деян Боев представят колекция от произведения в рамките на експозицията „Временен баланс, непрестанни трусове“ 2021.
Вера Пенева / от изложбата

Кутията за спомени на Вера Пенева

Вера Пенева откри своята 13-а самостоятелна изложба през октомври в Художествената галерия в Добрич. Експозицията събра повече от 40 творби – арт обекти върху дървена основа, колажи, акварели, скулптури.
image

Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен 2021

Националната изложба в Сливен 2021 е четвърто издание на конкурса. Натрупаният опит от предходните три и акумулираната позитивна енергия в участващите творци изведоха събитието на едно много сериозно ниво.
Mincasso / Очаква ни арена

Пътешествието продължава. Изложба на Минко Попдимитров – Mincasso

Настоящата изложба демонстрира необичайно широкото използване на различни техники – от компютъра и лазерния лъч до глината и порцелана, от живописната акрилна техника до употребата на винила.