Бюлетин типове
image

Сънуваните пространства на Деян Веков

Ретроспективната изложба представя варненския художник Деян Веков с живопис, пластика и рисунка, както и с принтове на реализации в областта на живописта, керамиката, скулптурата и пространственото оформление .
image

Закрити полета. Изложба на Станислав Памукчиев

Творбите на Станислав Памукчиев са силно критични към света, в който живеем, завладян от бързата консумация на образи и ценности. В същото време те разгръщат широкия диапазон от изразни средства и образи, с които авторът е работил през последните десетилетия.
Любен Генов и Мария Райчева в изложбата

„Вътрешни пространства“ – диалог между същности

Пространствата, градени от Любен Генов и Мария Райчева, звучат по различен начин. Експозицията е изградена на базата на визуален контраст с консолидирано звучене по посока на многоаспектни асоциации.
image

Михалис Гарудис на 80 и малко отгоре

Защо се отложи с една година неговата планирана за 2020 изложба е ясно за всички. За връстниците и приятелите е ясно също и защо именно в България той държи да отбележи тази своя привилегия – да прехвърли осем десетилетия и да се отправи в деветото.
image

Временен баланс, непрестанни трусове 2021. Трето биенале за съвременно изкуство

През септември в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово, се откри третото мащабно издание на вече станалия традиционен за музея форум. Кураторите Нели Недева и Деян Боев представят колекция от произведения в рамките на експозицията „Временен баланс, непрестанни трусове“ 2021.
Вера Пенева / от изложбата

Кутията за спомени на Вера Пенева

Вера Пенева откри своята 13-а самостоятелна изложба през октомври в Художествената галерия в Добрич. Експозицията събра повече от 40 творби – арт обекти върху дървена основа, колажи, акварели, скулптури.