С

Секцията е формирана на единствения принцип – високо качество на артистичните прояви и конкретните творби в материал. Обединяващо е доброто ниво на професионалните умения и съвременни авторски идеи и естетика.


Е-бюлетин

Соня Ковачева / Нощна разходка

Париж, Благоевград, Мюнхен

В Градската художествена галерия на Благоевград Соня Ковачева представи своята самостоятелна изложба „Фокусиране: Париж, Благоевград, Мюнхен“. Изложбата е подстъп към зрялата изразителност и е създадена с осъзнатото чувство за изкуство.
Лидия Зиеминска (Полша) / от изложбата

Втора изложба „Минитекстил“

Второто издание на изложбата „Минитекстил“ е организирана от секция „Текстил“ към СБХ, като ограничението в размера е 20 х 20 см. Освен от България подбраните автори са от Австрия, Австралия, Полша, Чехия, Унгария, Израел и Сърбия.
Цвета Явашева / Автопортрет

Автопортретите на Цвета

Цвета Явашева жонглира с хартията като с текстил, тъче черги от канапи, велпапе, цветни ленти... В най-новата ù изложба те са допълнени с фотоси-автопортрети. Преплетените хартиени детайли с предварително отпечатан върху тях образ са оригинална техника на изразяване, а допълнителен пространствен акцент внасят малки пластики, кацнали върху метални постаменти.

Портфолио

Лаура
Димитрова
image