Бюлетин типове
Богомил Живков / Приказка за стълбата

Изложба на Майя Горова и Богомил Живков

В картините на Майя Горова се усеща постоянен стремеж за навлизане в приказното, тайнството, мъдростта, показвайки ни един нов свят, сътворен от богатата ѝ цветна палитра, стигаща в своята хармония до внушението за една симфония от вълшебни звуци.
Пламен Русев / Атон

Остров на човешкия дух

Пловдивчанинът Пламен Русев, завършил Академията за изящни изкуства във Флоренция, работи дълги години за галерии извън страната, но е не по-малко познат и у нас. Освен в родния си град през последните двадесет години той реализира самостоятелни експозиции в столични галерии.
Георги Донов / Без заглавие

Атаката на изображенията

В новата изложба на Георги Донов от 21 април до 4 май в галерия „Аросита“ една от скулптурните миниинсталации включва изработени от червена глина дигитални фотоапарати и женски торсове с глави заменени от фотоапарати. Те саотговор на съвременното нашествие на образитеулеснено от техническото им възпроизвеждане и мултиплициране.
image

Интерпретации на уроците, или пътища на взаимодействието

Изложбата „Проф. Андрей Даниел и ученици“ (21 юни – 9 юли 2018) в галерия „Академия“ е третата, финална част от цикъла експозиции, показани в София. Събитието е част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“.