Бюлетин типове
image

Паметник на Момчил Цветков в Тел Авив

На 25 септември 2018 в крайбрежния парк между Тел Авив и Яфа в Израел бе открит паметник с автор Момчил Цветков, посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война. Той е символ на солидарността и съпричастието на българското население, оглавено от своите духовни, църковни и политически водачи.
image

Интерпретации на уроците, или пътища на взаимодействието

Изложбата „Проф. Андрей Даниел и ученици“ (21 юни – 9 юли 2018) в галерия „Академия“ е третата, финална част от цикъла експозиции, показани в София. Събитието е част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“.
Генко Генков / Пейзаж

ХГ „Илия Бешков“ в Плевен. 60 години по-късно

През далечната 1947 се провежда първата известна ни обща изложба в Плевен, участниците в която ще положат основите на организирания художествен живот в града и ще изиграят същностна роля за изграждането на културната инфраструктура в региона. Част от нея е и градската галерия в Плевен.
Иво Бистрички / без заглавие (детайл)

„Далече“ – изложба на Иво Бистрички

Изложбата „Далече“ представя нови творби на Иво Бистрички. Пейзажите са далеч от романтичната представа за маринистичен жанр. Студени цветови полета, ниски хоризонти и геометрични бетонни платформи, дребни цветни акценти под формата на кораби в далечината.