Бюлетин типове
Мирена Златева / от изложбата

Ultra на фокус

Проектът ULTRA на Мирена Златева в „Аросита“ (26 януари – 9 февруари 2018 г.) е създаден специално за вътрешния ритъм, с който разполага пространството на галерията. Мирена е от авторите, които работят в различни области, от медалната скулптура, пластиката и инсталацията до бижутерията, към която винаги е изпитвала страст. Всичките ѝ изложби са многопластови и с философски подтекст.
Илинденци, зона за изкуство / от изложбата

Илинденци. Зона за изкуство

През 1998 г. няколко приятели и съмишленици подкрепят идеята на Иван Русев да се създаде скулптурен парк в село Илинденци и основават фондация „Арт център Илинденци“.
Румен Читов / Без заглавие (детайл)

„Domus aurea“ – детската мечта за дом на светлината

Изложбата „Domus aurea“ на художника Румен Читов изисква специално внимание и това е не само заради специфичния артистичен стил на художника, винаги интригуващ с цветове и композиционни форми, а и заради неговото неповторимо отношение към живописта като начин на живот, съзидание и израстване.
Андрей Даниел / Интериор

Изложба на Андрей Даниел

Столичната галерия „Ракурси“ представи новата серия картини на Андрей Даниел в периода декември 2017 – януари 2018 г. Още в самото заглавие „Картини върху хартия“ се усеща опозиция, чрез която авторът ни въвежда в изложбата си: нетрадиционните за него материали и живописта съжителстват ли спокойно?
image

„Спорът за реалността“ – съвременна българска живопис и скулптура

Изложбата „Спорът за реалността“, реализирана с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“, бе замислена едновременно като изследователски проект и като дискусионен форум. Основната цел на проекта бе да предложи критически поглед към доминиращите идеи в съвременната българска живопис и скулптура.
Архитектурен конкурс за сградата на Шипка 6 / от изложбата

Конкурс за Шипка 6

Международният архитектурен конкурс за сградата на СБХ на ул. „Шипка” 6 беше обявен на 13 януари 2014 година. Документация за участие в него закупиха 127 български и чуждестранни архитекти, архитектурни студиа и колективи, от които проекти предадоха 83. Сред тях имаше автори от Англия, Франция, Италия, Португалия, САЩ, Австралия, Русия, Холандия, Германия, Катар, Гърция, Египет, Македония и други.