Бюлетин типове
image

В страната на живописците. Минко Йовчев

„В страната на живописците“ е втората самостоятелна изложба на Минко Йовчев, в която авторът подхожда саморефлексно, насочвайки вниманието си върху смисъла и „ползите“ на живописта, връзката ѝ с действителността и (не)възможността за нейната автономност.
image

Изложба на Елица Баръмова – Барамó

Настоящата изложба е пети етап от дългосрочния проект „Седиментен процес“ на Елица Барамó, който тя развива от 2016 със завидна самовзискателност, упоритост и постоянство. В основата на този проект стои „Естетика на бавното движение“, илюзия за което художничката постига чрез изграждане на структура от напречни и надлъжни сечения на формата, тяхната конструкция и деконструкция.
image

Изложба на Димитър Витков (1953 – 2004)

Димитър Витков притежаваше невидима за външни хора емоционалност и топлота. Това остави следа върху нас, неговите приятели, но най-вече върху платната, част от които можем да видим в залата на „Шипка“ 6. Върху тях се чете и един позабравен напоследък художнически морал.
image

Изложба на Борис Гондов

Последната му мащабна, респектираща колекция от произведения бе в галерия „Сан Стефано“. Човек се озоваваше сред пластики предимно от дърво, издължени фигури в раздвижени пози като в храм, като в място, където може само да се свещенодейства, където ти спира дъхът.
image

Jam session

Доверието, магията на общуването и умението да се възхищава, прави тази изложба специална. Самото заглавие – Jam session, предполага свобода, широта на преживяването и изненадващи открития. Тя показва 20 снимки на 20 художници, снимани в сакралната атмосфера на собственото им ателие. За да се потопи и самият зрител в тази светая светих, всеки от тях се представя с по една нова творба. А на специален екран могат да се видят още 1200 снимки от 66 ателиета, които дават цялостна представа за творческите пристрастия на Ани Петрова.
image

Необикновеният фюжън на Димитър Трайчев

Ретроспективната изложба във Варненската галерия обаче се фокусира върху творчеството му като създател на живопис, графика, рисунка и концептуални инсталации. Представените работи безусловно опровергават често повтаряното от самия Трайчев твърдение, че той е преди всичко графичен дизайнер.