Бюлетин типове
image

Парчета огледална реалност. Дигитална графика

Изложбата „Парчета огледална реалност. CGD – отвъд технологиите“ представя селекция от творби на утвърдени и разпознаваеми автори, които от години успешно експериментират с дигитално генерирана образност. Кураторът на изложбата Илиян Урумов е постигнал експозиция на високо ниво и с интригуващо многообразие от визуални кодове и идеи.
image

Национални есенни изложби Пловдив / 2022

Националните есенни изложби и тази година затвърждават приетия, последователно следван вече десет години стандарт от куратора проф. Галина Лардева да представят млади и утвърдени автори с активно присъствие на художествената сцена в страната и чужбина. Мотото на тазгодишното издание е „Споделено пространство“, което играе ролята на главен медиатор и насочва към няколко възможни интерпретации.
image

Последният фестивал „Процес – пространство“

Тридесетата годишнина от основаването на Фестивал „Процес – Пространство“ беше отбелязана с 33-тото издание, което се състоя през юли 2022 в Балчик. Мотото „Оброк“ ни върна на мястото, където бяха поставени основите на една легенда, продължила 30 години.
image

Изкуство в епоха на климатична криза

Как визуалната и сетивната култура могат да бъдат мобилизирани, за да се адресира една от най-съществените промени в късната история на човечеството. Екологичният колапс е концепция, която повечето от нас разглеждат като далечна абстракция.
image

Живописта като непрекъснат сценарий. Изложба на Богдан Александров

Изложбата на Богдан Александров в Националната галерия представя едни от най-значимите му произведения и подчертава неговото място в контекста на съвременното българско изкуство.