Бюлетин типове
Красимира Михайлова / Искърско дефиле

„Привличане“ – юбилейна изложба на Красимира Михайлова

Реалността се разтопява в експресивни, почти сурови цветове. Тези платна карат зрителя да почувства, да изживее процеса на създаване на картината, а оттук – и да се приобщи към съответното настроение. Може би поради това юбилейната изложба е наречена „Привличане“? 
image

По следите на Йордан Парушев

През 2018 Йордан Парушев трябваше да чества своя 60-годишен юбилей. Той се състоя, но за съжаление на него липсваше художникът. Събитието бе отбелязано с изложба, озаглавена „Следи“, в зала 19 в „Квадрат 500“ и откриването събра близки, колеги и приятели на художника.
Румен Божинов / Без заглавие

Изложба на Румен Божинов – живопис и акварел

Новата, предколедна и коледна изложба на Румен Божинов ни запознава с истинската зрялост на твореца. В своето развитие той изкачи всички стъпала, от първото до последното, и премина търпеливо, без много шум през всички степени на израстването.
Мирена Златева / от изложбата

Ultra на фокус

Проектът ULTRA на Мирена Златева в „Аросита“ (26 януари – 9 февруари 2018 г.) е създаден специално за вътрешния ритъм, с който разполага пространството на галерията. Мирена е от авторите, които работят в различни области, от медалната скулптура, пластиката и инсталацията до бижутерията, към която винаги е изпитвала страст. Всичките ѝ изложби са многопластови и с философски подтекст.
Илинденци, зона за изкуство / от изложбата

Илинденци. Зона за изкуство

През 1998 г. няколко приятели и съмишленици подкрепят идеята на Иван Русев да се създаде скулптурен парк в село Илинденци и основават фондация „Арт център Илинденци“.
Камен Танев / Движение

„Малък монумент“ в галерия Intro

Пространството на галерия INTRO е мястото, което е избрал за своята самостоятелна изложба Камен Танев, състояла се от 1 до 20 март 2018 г. Автор с изявен и разпознаваем стил и начин на изразяване, той владее до съвършенство работата с материал, балансира обемите и формите внимателно и прецизно, провокира и задава различни посоки.