Бюлетин типове
Диан Димов / Кончета

Пластични силуети, поели по безкрайната бяла следа

В Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен през декември бе подредена скулптурната изложба под надслов „100 скулптури след 10 години в 1 изложба“ на Диан Росенов Димов. Многобройните творби свидетелстват за трудолюбието на автора, за неговата всеотдаденост на изкуството.
Василка Монева / от изложбата

„На Русе и Париж с любов“ – изложба на Василка Монева

Събрала в картините си пиетета към две места, родния Русе и космополитния Париж, Василка Монева поглежда към тях отвън и отвътре – градски пейзажи, интериори, които разказват истории от ателиетата на парижки художници и старинни русенски къщи, натюрморти като детайл от цялата атмосфера на обитанието.
Александър Телалим / Без заглавие

Играта като синтез в акварелите на Александър Телалим

Българският художник с родови корени в Бесарабия Александър Телалим е автор на поне тридесет самостоятелни изложби у нас, както и на множество изяви в чужбина. Всяка от тези експозиции е израз на добре осмислена и изненадваща като хубава метафора концепция.
Стефан Качаков / Агресия

Стефан Качаков – юбилейна изложба живопис

От 26 април до 20 май 2018 г. ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол е домакин на юбилейната изложба на художника Стефан Качаков, посветена на неговата 60-годишнина. Тази грандиозна по обема си изложба с над 130 творби  обхваща няколко експозиционни зали и застъпва различните посоки на неговите търсения като творец.
Любен Зидаров / На кафе при Сюзан Валодон (детайл)

40 Години напред във времето

Лятото на 2017 ще остане незабравимо за художника Любен Зидаров. Тогава той се завърна в Париж 40 години след първото си посещение там, отново на същото място – Сите де-з-ар (и то в същото ателие) – и се остави на красивия град да го вдъхнови за следващата му изложба, озаглавена „Обратна хармония“.
Богомил Живков / Приказка за стълбата

Изложба на Майя Горова и Богомил Живков

В картините на Майя Горова се усеща постоянен стремеж за навлизане в приказното, тайнството, мъдростта, показвайки ни един нов свят, сътворен от богатата ѝ цветна палитра, стигаща в своята хармония до внушението за една симфония от вълшебни звуци.