Бюлетин типове
image

„Спорът за реалността“ – съвременна българска живопис и скулптура

Изложбата „Спорът за реалността“, реализирана с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“, бе замислена едновременно като изследователски проект и като дискусионен форум. Основната цел на проекта бе да предложи критически поглед към доминиращите идеи в съвременната българска живопис и скулптура.
Архитектурен конкурс за сградата на Шипка 6 / от изложбата

Конкурс за Шипка 6

Международният архитектурен конкурс за сградата на СБХ на ул. „Шипка” 6 беше обявен на 13 януари 2014 година. Документация за участие в него закупиха 127 български и чуждестранни архитекти, архитектурни студиа и колективи, от които проекти предадоха 83. Сред тях имаше автори от Англия, Франция, Италия, Португалия, САЩ, Австралия, Русия, Холандия, Германия, Катар, Гърция, Египет, Македония и други.
Атанас Яранов / от изложбата

Изложба „Едно десетилетие“ (1972 – 1982)

Тази изложба e за тези, които знаят да четат азбуката на пластическите изкуства непредубедено, дори и да не са живели във времето на създаването й, ще им каже много и за времето, и за авторите, и за организирания живот на художника. За тези, които са живели и участвали в нейното създаване – е възможност да прочетат с днешна дата собствените си усилия и като път, по-малко или повече и като траен резултат.
image

The Body / Човешкото тяло

Има изначални теми в изкуството. Изображенията на човешкото тяло винаги са интригували, обсебвали и вдъхновявали дълга традиция на изобразяване. Предизвикателството да се втурнеш в лично интерпретиране на темата е проява на безстрашие и лично обогатяване за всеки художник, а защо не открехване на нови контексти на разбиране и открити смисли за света на изкуството.