Бюлетин типове
image

Животът е песен. Изложба на Алла Георгиева

„Животът е песен“ е лично преживян разказ за един труден етап от живота на Алла Георгиева. Емоционално въздействащ, болезнено искрен и откровен, много по-лиричен от досегашните проекти на художничката.
Спорът за реалността 2 / от изложбата

Спорът за реалността 2

Изложбата представя млади български художници, работещи в областта на съвременната живопис и скулптура, интерпретират различните реалности, които днес имат потенциал да легитимират един или друг модел на художествена репрезентация.
Иван Димов / Портрет на Румен Стоянов

Изложба на Иван Димов в галерия „Академия“

Иван Димов е достатъчно известен на публиката като един от най-изтъкнатите художници от своето поколение. Този път той представя на вниманието ни прецизно подбрана колекция от малко познати или непоказвани картини.
image

„Материята също е дух“ – изложба на Никола Станчев

Тук, без претенция за изчерпателност, ще маркирам само някои линии и тенденции в юбилейната изложба на Никола Станчев „Материята също е дух“ в зала „Райко Алексиев“, показана от 29 март до 21 април 2018 г. Никола Станчев е допринесъл за днешния облик и характер на град Бургас.
image

Визуалните спомени на Кирил Чолаков

„Дисекция на спомените“ – това е мотото на изложбата на Кирил Чолаков в столичната галерия „Стубел“. Ядрото на експозицията се формира от два основни тематични цикъла. Първият е озаглавен „Къща отвъд света“, а вторият цикъл, озаглавен „Нежната спирала“, включва творби, изпълнени с акрил върху платно и е подхранен от допира на автора със старите снимки.
Интериор от XIII Обща художествена изложба, 1940

Началото. Галерията на улица „Раковски“ 125

Неоспорим факт е устойчивостта на галерия „Раковски“ 125 като институция. Независимо от историческите превратности, тя никога не променя първоначалното си предназначение, заявено в нормативните документи на СДХБ и Комитета на фонд „Изложбено помещение“ още при проектирането ѝ. Изложбеният салон на ул. „Раковски“ 125 е най-дълго съществуващата галерия в България.