Бюлетин типове
image

Плакатистът Петер Поч гостува в България

Плакатите на Петер Поч изразяват неговата творческа, политическа и социална позиция на ангажиран художник, те създават неповторим диалог със зрителя и заживяват самостоятелен живот на художествени произведения, по-дълъг от продуктите или събитията, които рекламират.
image

В началото – IV част. Млади български художници

„В началото IV“ е четвъртото издание на изложбата, която е представителна част от инициативата на Тодор Стайков за подкрепа на млади художници, наскоро завършили специалност „Живопис“ и „Скулптура“ в Националната художествена академия. Началото е положено през 2015, когато посещава дипломните защити в академията...
image

Изкуство в епоха на климатична криза

Как визуалната и сетивната култура могат да бъдат мобилизирани, за да се адресира една от най-съществените промени в късната история на човечеството. Екологичният колапс е концепция, която повечето от нас разглеждат като далечна абстракция.
image

Най-голямата книга за Майстора, най-магичната книга за Хари Потър, най-големият бродиран комикс…

В последните дни на август в галерия „Академия“ по традиция се състоя детска изложба с най-добрите произведения, сътворени по време на едномесечния проект Лятна академия за деца и ученици (ЛАДУ) към НХА. Тази година тя беше посветена на 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора.
image

Майстора в Националната галерия

Две изложби, посветени на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров – Майстора, бяха открити в Националната галерия – „Образът на Майстора“ в Квадрат 500 и „Майстора и Родно изкуство“ в Двореца. Куратор на изложбите е Иво Милев.