Бюлетин типове
image

Мариана Смит. Liminal

Първото събитие от програмата на 9-ото Международно триенале на графиката – София 2023 е самостоятелната изложба LIMINAL на Мариана Смит, чийто домакин от 23 ноември до 6 декември е галерия „Академия“. По думите на авторката: „Изложбата Liminal включва пейзажи, свързани с различни места,
image

Реминисценции от Испания в творбите на Атанас Стаменов

В изложбата си „Опит за хвърчене“ живописецът Атанас Стаменов е събрал своите впечатления от многобройните си пътувания до слънчева Испания – реминисценции от една колкото различна, толкова и близка по темперамент държава.
image

30 години от създаването на галерия „Аросита“. Изложба на основателите и галеристите

През 2021 галерия „Аросита“ отбелязва 30 години от основаването си. В продължение на три десетилетия тя дава пространство за изява и развитие на млади и утвърдени автори, работещи в България и по света.
image

Пътешествие към изкушението на Мария Матева

Живописта на Мария Матева определено създава различен свят. Цветово наситените повърхности на творбите ни срещат с нестандартни форми, с реалистично изпипани детайли, които се смесват и приплъзват едни в други по странен начин. Комбинациите наподобяват съновидение. Цялостното излъчване на изложбата внушава загадъчна привлекателност и необичайна хармоничност.