Новини

  • image

    Арт колония за художници над 60 години

    „Движението на третата възраст” – Ниш, организира колония за хора от третата възраст, където художници от Сърбия, съседните страни и градове, които са свързани с Миланския едикт, в течение на 5 дни от 20 до 24 май 2013 г. да рисуват мотиви от началото на християнството, император Константин, древен Ниш.

  • image

    „19. Национална традиционна изложба на художниците педагози“ – Велико Търново, 2013

    На 22 май 2013 г. от 17,30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” на едноименната улица във Велико Търново ще се открие 19-ата Национална традиционна изложба на художниците педагози „Велико Търново 2013”.

  • image

    Симпозиум „Ясна поляна“ – 2013

    От 12 до 31 юли 2013 г. в село Ясна поляна, община Приморско, ще се проведе ХХХ  Национален симпозиум по скулптура в дърво. Желаещите да участват в симпозиума следва да представят до 30 май в секция „Скулптура”, СБХ, ул. „Шипка” 6, София 1504 материали.

  • image

    Живописен пленер в Арт център „Илинденци”

    Съюзът на българските художници и Арт център „Илинденци” организират пленер – живопис (за членове на СБХ), който ще се проведе от 10 до 20 май в Илинденци. Арт центърът предоставя нощувки за 7 автори в самостоятелни стаи и общо ателие за работа. 

  • image

    Изложба на тема „Office art“

    Sofia Service Desk, базирана в София компания на IHFS Ltd. Group, организира на 28 април, неделя, изложба на тема Office Art. Поканени са представители на международни компании, базирани в София. 

  • image

    1 април – на рожден ден в Дома на хумора и сатирата, Габрово

    На 1 април т.г. музеят „Дом на хумора и сатирата” – Габрово ще отбележи своя 41-и рожден ден. И тази година екипът на габровската Весела къща щедро обявява 1 април за Ден на отворените врати. 

  • image

    Представяне на книгата „Познавам аутист”

    Представянето на книгата „Познавам аутист” ще се състои на 2 април – Световен ден за повишаване информираността по въпросите на аутизма, както и Международен ден на детската книга в книжарница „Хеликон”, София - Витоша от 18.00 часа.

  • image

    Изложба „Камертон 2013“ – награди

    На 19 март 2013 г. комисия в състав Димитър Грозданов, член на УС на СБХ  – председател, Ива Чавдарова – началник-отдел „Култура”, директор на МФ „Мартенски музикални дни” в Русе, Елена Великова – директор на Русенската художествена галерия, определи наградите.

    • image

      Отворено писмо на СБХ по повод повишаването на таксата за издаване на сертификат за износ

      Беше публикувано отворено писмо на СБХ по повод повишаването на таксата за издаване на сертификат за износ на художествени произведения.