Световната федерация по медално изкуство ще организира своя  33 пореден Конгрес  в  Гранд Хотел София в периода 02-06 септември  2014. Събитието е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София.

По време на Конгреса ще бъде открита уникална изложба в Националния археологически институт с музей при БАН на 785 медала, специално изработени за това международно биенале от автори, представляващи 30 страни от целия свят. Официалното откриване на изложбата FIDEM ще се състои на 3 септември от 18:00 часа и ще бъде на отворена за посещение до 27 септември.

Конгресът включва още пленарни сесии и лекции, интерактивни семинари, практически обучения, както и разнообразна социална програма /www.sofiafidem2014.com/.

За Световната федерация по медално изкуство - FIDEM

FIDEM е международната организация на медалното изкуство с членове от  43 страни от цял ​​свят. Членовете на  FIDEM са скулптури, колекционери на медали, историци и ценители на изкуството, както и музеи, художествени галерии, частни компании и национални организаци. FIDEM насърчава медалното изкуство по целия свят в продължение на над 70 години,  чрез организиране на конгреси, изложби, художествени конкурси, а също и чрез публикуване на списание Médailles след всеки конгрес.

За Конгреса

Уважавани творци и учени от цял свят ще участват в Конгреса, което предоставя възможност за обмен на ценна информация и богат опит. Художници от всички страни ще представят своите постижения през последните две години. За повече информация можете да посетите сайта на конгреса: www.sofiafidem2014.com

Организационен комитет

Председател на Организациония комитет на Световната федерация по медално изкуство е проф. Богомил Николов, професор в отдел „Медали“ в Националната художествена академия, София. Той е носител на престижни награди за медално изкуство, а негови произведения са представени в галерии, музеи и частни колекции от цял свят, сред които Британския музей, музея „Виктория и Албърт“,  Музея за изящни изкуства „Пушкин“ и много други. Проф. Богомил Николов е и основател на студио за Медални скулптури в Националната художествена академия.

Официален агент на събитието

Компания за международни конгреси ООД – CIC Ltd.

София 1700, ул. Леа Иванова №2

тел: 02/892 08 08

факс:02/892 08 00

email: sofiafidem2014@cic.bg

website: www.cic.bg