Бюлетин типове
Александър Телалим / Без заглавие

Играта като синтез в акварелите на Александър Телалим

Българският художник с родови корени в Бесарабия Александър Телалим е автор на поне тридесет самостоятелни изложби у нас, както и на множество изяви в чужбина. Всяка от тези експозиции е израз на добре осмислена и изненадваща като хубава метафора концепция.
Стефан Качаков / Агресия

Стефан Качаков – юбилейна изложба живопис

От 26 април до 20 май 2018 г. ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол е домакин на юбилейната изложба на художника Стефан Качаков, посветена на неговата 60-годишнина. Тази грандиозна по обема си изложба с над 130 творби  обхваща няколко експозиционни зали и застъпва различните посоки на неговите търсения като творец.
Любен Зидаров / На кафе при Сюзан Валодон (детайл)

40 Години напред във времето

Лятото на 2017 ще остане незабравимо за художника Любен Зидаров. Тогава той се завърна в Париж 40 години след първото си посещение там, отново на същото място – Сите де-з-ар (и то в същото ателие) – и се остави на красивия град да го вдъхнови за следващата му изложба, озаглавена „Обратна хармония“.
Богомил Живков / Приказка за стълбата

Изложба на Майя Горова и Богомил Живков

В картините на Майя Горова се усеща постоянен стремеж за навлизане в приказното, тайнството, мъдростта, показвайки ни един нов свят, сътворен от богатата ѝ цветна палитра, стигаща в своята хармония до внушението за една симфония от вълшебни звуци.
Пламен Русев / Атон

Остров на човешкия дух

Пловдивчанинът Пламен Русев, завършил Академията за изящни изкуства във Флоренция, работи дълги години за галерии извън страната, но е не по-малко познат и у нас. Освен в родния си град през последните двадесет години той реализира самостоятелни експозиции в столични галерии.