Бюлетин типове
image

С пристрастие за Данаил Атанасов и изложбата му „Живопис“

Живописта на Данаил Атанасов не е така лесна и удобна за обяснение, ако въобще може да бъде разтълкувана. Връзката с музиката (в генезиса и в начина ѝ на въздействие) е само едно от възможните тълкувания, което може и да се игнорира.
Георги Донов на 60 / от изложбата в СБХ, Шипка 6

Георги Донов на 60

През септември 2021 Георги Донов – един от художниците, с които свързваме настъпилите трансформации и скъсването с конвенционалните представи в българското визуално изкуство от края на 90-те години, откри в галерията на СБХ на „Шипка“ 6 мащабна изложба по повод своята 60-годишнина.
image

Акуи – Милано – София. Изложба на Алцек Мишев

Художник, концептуален артист, пърформър, експериментатор, авангардист, музикант, лектор… Алцек Мишев ни представя в настоящата изложба своето творческо летене, поставяйки ни в една почти безаналогова ситуация.
image

Бял обект. Възможни интерпретации

Експозицията „Бял обект“ съвместява осем представители на българската скулптура – Ангел Станев, Витали Халваджиев, Галя Благоева, Ивайло Аврамов, Павлин Радевски, Симеон Симеонов, Петър Наков, Яна Караманджукова, и двайсет обекта.
image

Албумът. Любен Генов – изложба живопис

Изложбата е по повод представянето на книгата-албум „Живопис“. Тринадесетте голямоформатни платна са рисувани по различно време и са участвали в други проекти и самостоятелни изложби, реализирани между 2007 и 2021.