Бюлетин типове
Румен Читов / Без заглавие (детайл)

„Domus aurea“ – детската мечта за дом на светлината

Изложбата „Domus aurea“ на художника Румен Читов изисква специално внимание и това е не само заради специфичния артистичен стил на художника, винаги интригуващ с цветове и композиционни форми, а и заради неговото неповторимо отношение към живописта като начин на живот, съзидание и израстване.
Андрей Даниел / Интериор

Изложба на Андрей Даниел

Столичната галерия „Ракурси“ представи новата серия картини на Андрей Даниел в периода декември 2017 – януари 2018 г. Още в самото заглавие „Картини върху хартия“ се усеща опозиция, чрез която авторът ни въвежда в изложбата си: нетрадиционните за него материали и живописта съжителстват ли спокойно?
Архитектурен конкурс за сградата на Шипка 6 / от изложбата

Конкурс за Шипка 6

Международният архитектурен конкурс за сградата на СБХ на ул. „Шипка” 6 беше обявен на 13 януари 2014 година. Документация за участие в него закупиха 127 български и чуждестранни архитекти, архитектурни студиа и колективи, от които проекти предадоха 83. Сред тях имаше автори от Англия, Франция, Италия, Португалия, САЩ, Австралия, Русия, Холандия, Германия, Катар, Гърция, Египет, Македония и други.
Атанас Яранов / от изложбата

Изложба „Едно десетилетие“ (1972 – 1982)

Тази изложба e за тези, които знаят да четат азбуката на пластическите изкуства непредубедено, дори и да не са живели във времето на създаването й, ще им каже много и за времето, и за авторите, и за организирания живот на художника. За тези, които са живели и участвали в нейното създаване – е възможност да прочетат с днешна дата собствените си усилия и като път, по-малко или повече и като траен резултат.