Бюлетин типове
image

Три врати

Изложбата „Три врати“ е изключително впечатляващо съвместно усилие на няколко организатора. Тя е съвместен проект на „Франкфуртер кунстферайн“, инициативата 19. Februar, в която членуват близки на жертви и оцелели след атентата в Ханау, както и заинтересовани граждани, инициативата в памет на Ури Джало и института за разследвания Forensic Architecture от Лондон.
image

На лов за светулки

Музеят за изящни изкуства се помещава в сграда от 18-и век, част от архитектурен комплекс, дело на архитекта княз Станислас Емануел Ере. Още с влизането в сградата посетителят попада на прекрасни цветни щукатури, а стълбището с великолепни парапети от ковано желязо е пример за вътрешната архитектура на Жан Ламур.
image

На жаби и хаплив смях. Музеят „Томи Унгерер“

Какво е общото между изкуството и акробатиката засегнахме още по периферията на предишната разходка във Висбаден, а именно, че инсталациите понякога неволно напомнят на салто мортале. И като стана дума за акробатика, драги читателки и читатели (ха!), не можеше да не се сетя за покойния френски високо ценен график, писател и илюстратор Томи Унгерер.
image

Докосни ме! Или по цървули из дивия Запад

През изминалата година докосването придоби особено значение в живота ни. Неимоверно се пазим да не пипнем това или онова. Привлече ме и фактът, че изложените инсталации са на настоящи и бивши ученици на известната инсталационна артистка Хегю Янг, професорка в реномираната Академия за изящни изкуства.
Тодорис Лалос / Книга-обект, посветена на Достоевски

С Достоевски в Солун

Солунският фотографски център чества два века от рождението на Фьодор Достоевски с изложба на арт книги. 34-ма художници от Гърция, Балканите и Русия показаха свои произведения, които носят цялата тежест и носталгия в творчеството на писателя; водените от отчаяние, болка, страст, обсесия и лудост негови герои.