Бюлетин типове
image

Живот в изкуството. Юбилейна изложба на Буян Филчев

В галерията на Шипка 6 беше представена внушителната по мащаб юбилейна изложба на Буян Филчев – изложба, която наред с произведенията, създадени в последната година, съдържа и работи от последните 10-12 години.
image

Керамиката. Субстанция / фигура / поле

Изложбата предлага интроспективно-ретроспективен поглед към керамиката, наречена все още специалност в Художествената академия. Пита за нейната дефиниция и позициониране сред крайностите на технологическия оптимизъм, обещаващ перманентно технологично подобрение на биологично зададеното и заплахата от пълното му елиминиране.
image

Парчета огледална реалност. Дигитална графика

Изложбата „Парчета огледална реалност. CGD – отвъд технологиите“ представя селекция от творби на утвърдени и разпознаваеми автори, които от години успешно експериментират с дигитално генерирана образност. Кураторът на изложбата Илиян Урумов е постигнал експозиция на високо ниво и с интригуващо многообразие от визуални кодове и идеи.
image

Национални есенни изложби Пловдив / 2022

Националните есенни изложби и тази година затвърждават приетия, последователно следван вече десет години стандарт от куратора проф. Галина Лардева да представят млади и утвърдени автори с активно присъствие на художествената сцена в страната и чужбина. Мотото на тазгодишното издание е „Споделено пространство“, което играе ролята на главен медиатор и насочва към няколко възможни интерпретации.
image

Последният фестивал „Процес – пространство“

Тридесетата годишнина от основаването на Фестивал „Процес – Пространство“ беше отбелязана с 33-тото издание, което се състоя през юли 2022 в Балчик. Мотото „Оброк“ ни върна на мястото, където бяха поставени основите на една легенда, продължила 30 години.