Бюлетин типове
image

София комикс Експо / 2022

През юли на Шипка 6 се състоя третата Национална изложба на българския комикс София комикс Експо 2022. В изложбата бяха представени четиридесет и трима автори с над 200 табла с творби, създадени в последните пет години.
image

Симпозиум „Форма“ 2022

Визията и концепцията на симпозиум „Форма“ съдържат в себе си не само класически споделяния на опит и техники между актуални артисти, но и синтез с образованието. Като оставят произведенията си във фонда на симпозиума (в пространствата на гимназията), творците даряват учениците в гимназиален етап с информация и обратна връзка за живия свят на съвременното изкуство.
image

Мигове на преживяното.Изложба на Цветомила Христова

Картините на Цветомила Христова в галерия-книжарница „София прес“ са резултат от връзката ѝ с природата – лирични фрагменти от действителността, филтрирани през субективните преживявания на авторката. Следвайки завета на Сезан, тя търси хармонията отвъд натурата, предава своите богати душевни състояния и сетивни усещания чрез пейзажа.
image

На кръстопът. Изложба на Красимира Друмева

През юли в Русенската художествена галерия бе открита самостоятелна изложба на Красимира Друмева – художник, графичен дизайнер и преподавател във Факултета по изобразително изкуство при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Пламен Аврамов / Майчинство (фрагмент)

Ясна поляна 2022. Симпозиум по скулптура в дърво

Съзидателната енергия за пореден път събра през юли петима творци в рамките на националния симпозиум с международно участие „Ясна поляна 2022“, за да изваят скулптури от странджански дъб. Ковид ситуацията прекъсна за две години тази така интересна изява, но нейната значимост се потвърди от факта, че събитието се възобнови.