Бюлетин типове
Пламен Русев / Атон

Остров на човешкия дух

Пловдивчанинът Пламен Русев, завършил Академията за изящни изкуства във Флоренция, работи дълги години за галерии извън страната, но е не по-малко познат и у нас. Освен в родния си град през последните двадесет години той реализира самостоятелни експозиции в столични галерии.
Иван Димов / Портрет на Румен Стоянов

Изложба на Иван Димов в галерия „Академия“

Иван Димов е достатъчно известен на публиката като един от най-изтъкнатите художници от своето поколение. Този път той представя на вниманието ни прецизно подбрана колекция от малко познати или непоказвани картини.
image

Визуалните спомени на Кирил Чолаков

„Дисекция на спомените“ – това е мотото на изложбата на Кирил Чолаков в столичната галерия „Стубел“. Ядрото на експозицията се формира от два основни тематични цикъла. Първият е озаглавен „Къща отвъд света“, а вторият цикъл, озаглавен „Нежната спирала“, включва творби, изпълнени с акрил върху платно и е подхранен от допира на автора със старите снимки.
Орфей Миндов / Ритъм

Художествен облог в Трявна

В галерия „Казаков“ към Специализирания музей в Трявна на 4 май бе открита представителна изложба на изявени български творци – скулптори и резбари от различни поколения, представители на различни стилови направления в нашето пластично изкуство.