Бюлетин типове
Анна Цоловска / Риманова повърхнина

„Cerebrum simulation“, или за границите на човешкостта

В дните между 4 и 15 юни 2018 г. Анна Цоловска показа своята самостоятелна изложба „CEREBRUM SIMULATION – AI – импровизации“ в галерия „Алма матер“ в СУ „Св. Кл. Охридски“. Експозицията включва, от една страна, серия графични произведения, а от друга – пластики.
Христо Христов / Скулптура

„55“ – Юбилейна изложба на Христо Христов

Поводът за изложба е личен празник – 55-годишнина,. След успешно реализирани проекти в Германия, Чехия, Австрия, Франция съвсем естествено идва моментът за по-цялостно и концентрирано представяне на Христо Христов в родния му град.
Мила Милчева / Корица

Още един прозорец към душите. Възпоменателна изложба за Мила Милчева

Житейският и творчески път на Мила Милчева (1934 – 2014) е разделен почти поравно между България и Германия. Биографията ѝ е като приключенски роман. След редица творчески разочарования тя поема рисковете на емиграцията. Многостранният ѝ талант се изявява и в областта на живописта и особено на портрета.
„Плакатът – изкуството на улицата

Плакатът – изкуството на улицата

Поводът за концептуална изложба акция на тема „Обичам да чета“ е Денят на славянската писменост и култура 24 май. Главната улица на Велико Търново бе обсипана с плакати по витрините на магазините, посветени на стойността на четенето и любовта към книгите и кирилицата.
Иван Кънчев / Съд

„Пътека“. Изложба на Иван Кънчев в галерия „Арт 36“

Керамикът Иван Кънчев представи през месец март в своята изложба „Пътека“ в камерното пространство на столичната галерия „Арт 36“. Изложените в експозицията отбран брой творби лаконично, без излишна бъбривост представят три условни, но важни за автора периода в творчеството му до този момент.
image

Изложба на Тамара Стаева-Пенчева

За тези, които познават творчеството на Тамара Пенчева, е излишно да подчертавам, че природата е основният ѝ художествен обект. Експозицията е един познавателен обзор на вълнуващите я теми и идеи.