Бюлетин типове
image

Дина Стоев за изложбата „Биографично“

Аз не открих в тази изложба същата надежда, която усетих, когато четох идейния текст – че има нещо дълбоко споделено, което ни кара да реагираме. Самият факт, че бях изненадан от това, е личен повод за размисъл… ценен сам по себе си.
image

От книга на книга. Изложба на Дамян Дамянов

В изложбата „От книга на книга“ Дамян Дамянов показва илюстрации на книги за деца и възрастни, създадени през последните пет години. Експозицията е част от мащабната програма „Фоайе на книгата с автограф“ в град Велико Търново.
image

През погледа на две жени. За изложбата „We could be heroes“ на Текла Алексиева и Искра Благоева

Изложбата „We could be heroes“ на Текла Алексиева и Искра Благоева, по идея на Надежда Олег Ляхова и с кураторски текст на Стефка Цанева, е един приятно женски процес. Това е проект, който не се занимава да пропагандира за общото състояние на жените, а представя един спокоен диалог на две жени по една доста мъжка тема – тази за героизма.
image

Мирослав Дачев и Андрей Янев. 10 години „Атон в рисунки и фотографии“

След почти десетгодишни поклоннически и изследователски пътувания до Атон през 2012 Мирослав Дачев и Андрей Янев решават да реализират поредица от съвместни изложби, посветени на Света гора. Така се ражда проектът „Атон в рисунки и фотографии“.
image

100 години назад с фотографиите на Антип Коев Обущаров

Антип Обущаров снима животa в село Шипка — такъв, какъвто го е видял в периода 1906 – 1931 година. Четвърт век – време на бедност и охолство, мир и война, подем и погром. Неговото ателие е на открито — цялото село с околностите.