Бюлетин типове
image

Венелин Шурелов: В насрещното / 7 извън трафика

Дигиталната култура е ефект от технологичното потребление и играе важна роля в развитието на творческо и критическо мислене спрямо него. Дигиталните технологии дават възможност за нов тип артистично изразяване, което е адекватно на съвременния начин на живот и начин на общуване.
image

Петър Цанев: Невъзможни свидетелства / 7 извън трафика

В проекта са представени модели на взаимодействие между изкуството и арт терапията със свои цели и основания. Това са модели, фокусирани върху поредица от операции, свързани с рецепция на образи, които включват ролята на арт терапевта като основен конститутивен медиум.
image

reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit. Изложба на Съюза на румънските художници / UAP

През септември 2022 Съюзът на румънските художници беше поканен от СБХ да представи в София изложбата reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit. Така бяха възстановени професионалните контакти и румънската страна не само оцени поканата, но и се свърза пряко с удивителния пейзаж на съвременното българско изкуство.
image

Живот в изкуството. Юбилейна изложба на Буян Филчев

В галерията на Шипка 6 беше представена внушителната по мащаб юбилейна изложба на Буян Филчев – изложба, която наред с произведенията, създадени в последната година, съдържа и работи от последните 10-12 години.
image

Керамиката. Субстанция / фигура / поле

Изложбата предлага интроспективно-ретроспективен поглед към керамиката, наречена все още специалност в Художествената академия. Пита за нейната дефиниция и позициониране сред крайностите на технологическия оптимизъм, обещаващ перманентно технологично подобрение на биологично зададеното и заплахата от пълното му елиминиране.