Бюлетин типове
image

Ева Тенева-Зайкоф: Огледай се, вярвай в себе си!

Проектът ми „(No)Ordinary People / (Не)Обикновени хора“ обиколи най-важните столици на изкуството: в Рим – изложба, посветена на 500-годишнина на Рафаело, а после Tour Biennale d’Europa – Париж, Барселона, Лондон и Венеция. 2023 година започна...
image

Валентина Григорова за изложбата си „Обич“

Изложбата („Обич“, дигитални картини, Brave creation, София – бел. ред.) е вдъхновена от няколко ключови състояния, знаци по пътя и решението да я посветя на обичта и добротата на моите скъпоценни хора и животинки, които не ме оставиха да посърна в странното ми отшелничество.
image

Магда Абазова

Какво е изкуството на Магда Абазова? Има свой свят, в който така дълбоко и искрено вярва, че той става реален чрез своята нереалност и чрез своята човечна поезия. Поисках да открия откъде е тръгнал този автор..
image

Плакатистът Петер Поч гостува в България

Плакатите на Петер Поч изразяват неговата творческа, политическа и социална позиция на ангажиран художник, те създават неповторим диалог със зрителя и заживяват самостоятелен живот на художествени произведения, по-дълъг от продуктите или събитията, които рекламират.
image

Живописта „след“ или „по“

Изкуството от ерата на социализма в България все още очаква задълбочено и всестранно проучване. Ето защо би следвало всячески да приветстваме стореното от кураторите на изложбата „Документи. Живопис след фотографията в България през 70-те – 80-те години на XX век“ Светлана Куюмджиева и Даниела Радева, както и от работния екип на СГХГ.
image

Изложба на Калия Калъчева и Калоян Николов

Изложбата „Тела / Антитела“ представя творческата колаборация между артистите Калоян Николов (фотограф) и Калия Калъчева (художник). Двамата се срещат, за да изследват комбинацията между фотография и живопис.