Бюлетин типове
image

Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни / СГХГ

На 14 септември 2022, сряда, в Софийската градска художествена галерия се открива изложбата „Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни“. Тя представя творби на 65 художнички, реализирани в 20-те и 30-те години на ХХ в. – над 200 произведения, изящни и декоративно-приложни. Имената на някои от тези жени са добре известни, но други са малко познати и тепърва ще предизвикват интерес. 
Цвета Петрова / Още по-синьо

Между пясък и пяна. Лендарт пленер

За втора поредна година катедра „Визуални изкуства“ на Софийския университет (СУ) е инициатор на лендарт пленер в Китен. Той е част от проекта „АRTел“, осъществява се с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ на СУ.
Калина Христова / от изложбата

Изложба-конкурс за творчески престой в Сите де-з-ар, Париж

Дванайсетте резиденти за 2022 са Лиана Димитрова, Андрей Янев, Благовеста Иванова, Момчил Георгиев, Тодор Димитров, Анелия Николаева, Калина Христова, Сашо Виолетов, Мария Бичакджиян, Нели Гашарова, Райна Стоймирова и Светлана Мирчева.
image

Временен баланс, непрестанни трусове 2021. Трето биенале за съвременно изкуство

През септември в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово, се откри третото мащабно издание на вече станалия традиционен за музея форум. Кураторите Нели Недева и Деян Боев представят колекция от произведения в рамките на експозицията „Временен баланс, непрестанни трусове“ 2021.