галерия „Академия“
16 ноември, четвъртък, 18:00 часа

На 16 ноември 2023 в галерия „Академия“ ще бъде представена книгата каталог „Преминаване – траектории във времето“, създадена по повод ретроспективните експозиции на Станислав Памукчиев в изложбените пространства на СБХ и галерия „Арте“.

 

.

Книгата каталог показва широкия диапазон от пластически изразявания и концептуални подходи

и тяхното взаимодействие в доказването на вътрешното единство на артистичната позиция на автора. Изключителните текстове на Петер Цанев, Георги Каприев, Кирил Василев, Анна Топалджикова, Теодора Димова, Румен Леонидов, Иван Добчев и Чавдар Попов творчески навлизат в структурните измерения на създаденото от художника. Критическите оценки, философските, културологичните и литературните есета изграждат мисловен и поетичен надпласт в доказването на възгледа за изкуството като разкриване в базисните антропологични съдържания.

Представянето на изданието ще бъде съпътствано от видеофилм за изложбите и финалния пърформанс „Театрални апокрифи“ на режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев. Видеото е озвучено от специално създадената за експозициите музикална композиция на Асен Аврамов „Процесия на звука“.

+++

За изложбата на Станислав Памукчиев в СБХ – Шипка 6

тук

За изложбата на Станислав Памукчиев в галерия „Арте“, София

тук

За изложбата на Станислав Памукчиев в Арт център Плевен

тук


+++

 
Адрес

галерия „Академия“
ул. „Шипка“ 1, София
Точната локация може да видите

тук