Бюлетин типове
image

CHECK IN I. Георги Георгиев/Jorrras в Истанбул

Галерия Collect в Истанбул отваря врати с изложбата Check-In като кураторски експеримент. В главната зала на галерията четирима художници имат възможността да се представят индивидуално със самостоятелна изложба в рамките на една седмица.
image

Басейн Рай. Яна Лозева

Във фотографиите на Яна Лозева долавяме тихи поетични разкази, малки истории, които сякаш сами доразказват себе си. Отделните „картини“ са погледи към място, което е лично и значимо за авторката, но те не принадлежат към него.
image

За местата на преживяното, сенките от миналото и от бъдещето в мащабната изложба „Биографично“ на СБХ

Изложбата „Биографично: места на преживяното. Сенки от миналото, сенки от бъдещето“, организирана от секция „Живопис“ към Съюза на българските художници с предварително зададена тема, поставя сериозен въпрос с истинско значение. Не онзи, чийто отговор търсят философите от векове и е заложен в самото задание и тема на изложбата – „Откъде сме?“ или „Накъде отиваме?“, а просто „Къде сме сега“?
image

Константин Костов за изложбата „Биографично“, СБХ

Вероятно не е прието или се възприема за трудно, дори за необичайно, художникът сам да контекстуализира произведенията си, а какво остава да ги определя, но аз ще направя своя опит като ключ към тяхното разбиране именно в контекста на изложбата на секция живопис „Биографично“ .