Новини

 • image

  Изложба „Огън и земя“

  Изложбата „Огън и земя“ представя пластичните обекти на Василена Станчева, Валери Козарев, Денилин Георгиев, Пламена Пенева, Светли Евгениев, Анна Медарска и Яне Гаджев, доц. Емил Бачийски и доц. Кирил Матеев ,участници в проекта „Зони на контакт. Брацигово“.

 • image

  Зони на контакт. Света Анастасия

  Никол Дечева, Валентин Щинков, Здравко Сираков, Мира Турлакова, Албена Михайлова, проф. Николай Младенов, проф. Кристина Борисова и гл. ас. д-р Георги Павлов – студенти и преподаватели от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА, представят проектни разработки за цялостната система за визуална комуникация, рекламни материали и сувенири на Туристически комплекс „Света Анастасия“.

 • image

  Отвъд картините. За изкуството и живота на Борис и Славка Деневи

  Забележителното по значение и обем художествено наследство на Борис Денев и Славка Денева е било предмет на различни изследвания. Настоящата изложба разглежда развитието на стила на двамата художници, възгледите им за живота и изкуството, надниква и в неосветените зони на творческия процес, в интимния свят на приятелствата, стремежите, идеалите. Много документи, фотографии, рисунки и картини се представят за първи път. Куратори и съставители на книгата албум Антон Стайков и Свобода Цекова.

 • image

  7 х 5 х 3. Седем дискусионни полета в съвременната българска живопис

  Проектът „7 х 5 х 3“ обединява 7 кураторски проекта, които представят 5-ма автори с по 3 произведения. Той се мотивира от появата на ново поколение критици и художници, работещи в условията на динамично променящата се художествена сцена. По същество това е един изследователски проект, който прави опит да даде отговор на въпроса какво се случва днес в широкото и многолико пространство на съвременната българска живопис.

 • image

  Зони на контакт. Илинденци

  Изложбата представя творби на студенти и преподаватели от специалност от специалност „Скулптура“ и специалност „Дърворезба“ в НХА – Добромир Бонев, Димитър Николов, Елена Гуглева, Кремена Жобова, проф. Стефан Лютаков и доц. Цветослав Христов, Красимир Методиев, докторант във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и Иван Русев – председател на фондация „Арт-център Илинденци“, които участваха в проекта „Зони на контакт“.

 • image

  120 години българско изкуство. Галерия на открито

  Проектът представя в 32 дигитални принта автори и знакови произведения, включени в тритомната поредица „120 години българско изкуство“. В Градската градина жителите и гостите на столицата могат да направят една виртуална разходка през десетилетията и да се насладят на върхови постижения на изящните, декоративните-приложните изкуства и на дизайна.