22 октомври (събота) 2022, от 14:00 часа
СБХ, Шипка 6, зали 1A, 1B, 1C


Културният център на Софийски университет започва есенното издание на РЕ-ТУР с обиколка и разговор за мащабната изложба „7 – Извън трафика“ в СБХ, която дава възможност на 7 визуални артиста да представят свой кураторски проект, следвайки артистичния си опит и задълбочените си изследвания в полето на визуалното. Това са Правдолюб Иванов, Генади Гатев, Петер Цанев, Венелин Шурелов, Иво Бистрички, Красимир Русев и Симеон Стоилов.

В рамките на тура в общия замисъл на проекта „Извън трафика“ ще ни въведат Станислав Памукчиев и някои от представените автори; а външен поглед към него в рамките на дискусията ще дадат психиатърът Христо Хинков и модераторът на поредицата „Ре-тур“ Кирил Василев.


+++

За проекта „7 извън трафика“

Повече за изложбата и конкретно за седемте кураторски проекта вижте в публикацията ни
 

тук

+++

За Културния център на Софийски университет

От основаването си през 2009 досега Културният център към Софийски университет „Св. Климент Охридски” е фактор за развиването на интелектуалния и творчески потенциал на академичната общност. Задачата му е да бъде мост между света на университета и  публичния културен живот в столицата, страната и извън нея.


Повече за мисията и дейността на ценъра можете да научите

тук


+++

Следете актуалните публикации по темата в сайта ни!