Какво ми дава членството в СБХ?

+++

Общност с традиции

Членуването в Съюза на българските художници е продължение на академичната традиция за общуване в колегиална среда, за приемственост и съвместни проекти в България и чужбина.


За историята на нашия съюз можете да прочетете
 
тук


+++

Изложби в залите на СБХ

СБХ асоциира професионални визуални артисти и критици; съдейства за реализирането на техните творчески идеи с активната си изложбена дейност – в кураторски и годишни изложби, с възможност за индивидуални изяви в престижните изложбени зали в центъра на София, на ул. „Шипка“ 6, ул. „Раковски“ 125 и ул. „Славянска“ 29 в София.
Членовете на СБХ ползват залите на съюза безплатно, с логистична помощ при подготовка на изложбата и медийно разпространение.


Разгледайте изложбите ни в Архив (засега дигитализирани назад до 2009)

тук

+++

Участие с проекти

Като организация в сферата на изкуството СБХ кандидатства и печели финансиране по различни творчески проекти на Национален фонд „Култура“, Министерство на културата и Столична програма „Култура“. А тези проекти включват художници от различните секции и критици.
Можете да се запознаете с някои от проектите ни в категориите


За нас / Проекти на СБХ 


тук


Фондация/ Проекти


тук


+++

Международна карта IAA/AIAP

СБХ е колективен член в Международната организация на професионални художници IAA/AIAP към UNESCO. С международните карти, издадени от СБХ, всеки член на съюза получава безплатен или нискобюджетен достъп до многобройни музеи, галерии и археологически обекти в целия свят.

Повече за организацията можете да разберете
 
тук

+++


Творчески в Париж

Всяка година чрез изложба-конкурс жури, съставено от представители на различните секции в СБХ, избира 12 художници, които през следващата година, всеки за по два месеца, ще могат да живеят и работят в Cité internationale des arts, отсядайки безплатно в легендарното градче на изкуствата на брега на Сена.


Повече за ателиетата ни в Cité des arts можете да научите
 
тук


Информация за конкурса ще откриете
 
тук