Новини

 • image

  Зони на контакт. Илинденци

  Изложбата представя творби на студенти и преподаватели от специалност от специалност „Скулптура“ и специалност „Дърворезба“ в НХА – Добромир Бонев, Димитър Николов, Елена Гуглева, Кремена Жобова, проф. Стефан Лютаков и доц. Цветослав Христов, Красимир Методиев, докторант във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и Иван Русев – председател на фондация „Арт-център Илинденци“, които участваха в проекта „Зони на контакт“.

 • image

  120 години българско изкуство. Галерия на открито

  Проектът представя в 32 дигитални принта автори и знакови произведения, включени в тритомната поредица „120 години българско изкуство“. В Градската градина жителите и гостите на столицата могат да направят една виртуална разходка през десетилетията и да се насладят на върхови постижения на изящните, декоративните-приложните изкуства и на дизайна.

 • image

  Виртуален музей „Борис Денев и Славка Денева“

  Създаването на виртуален музей с произведения на Борис Денев и Славка Денева е резултат от дългогодишната работа на екип от Съюза на българските художници и фондация „Поддържане на изкуството в България“ 

 • image

  120 години българско изкуство

  Един от най-мащабните проекти на фондация „ПИБ“ е издаването на луксозната, богато илюстрирана тритомна поредица на български и на английски език: „120 години българско изкуство (съюзи, дружества и групи 1892 – 2012)„120 години българско приложно, декоративно и монументално изкуство“, „120 години българско изкуство. Дизайн“.

 • image

  Награда за млад автор в изложба на Представителство на СБХ – гр. Ловеч

  Награда за млад автор в изложба на Представителство на СБХ – гр. Ловеч на Марта Димитрова, съвместно със СБХ, 2015

 • image

  Награда за скулптура на Пламен Аврамов

  Награда за скулптура на Пламен Аврамов в Обща изложба на СБХ, 2015, София