В НАЧАЛОТО III ЧАСТ

МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИЦИ

ПО ИДЕЯ И СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ТОДОР СТАЙКОВ

СТАТУТ

„В началото - III" е трето издание на изложбата, която е представителна част от инициативата на г-н Тодор Стайков за подпомагане реализацията на млади художници, които са завършили специалности “Живопис“ и „Скулптура“ в Националната художествена академия.

Проектът си поставя високата цел да стимулира творчески процеси, да активира и остойности най-качествените, креативни и иновативни търсения на младите в живописта и скулптурата.

Изложбите от проекта „В началото“ трайно присъстват в програмата на СБХ, като заемат най-представителните пространства на „Шипка“ 6 и „Райко Алексиев“. Това е изключителна възможност за младите още на старата на своя творчески живот, да погледнат амбициозно и отговорно, да изграждат професионален критерий по най-високи стандарти.

Жури в състав: Тодор Стайков, проф. Валентин Старчев, проф. Десислава Минчева, проф. Емил Попов, Иван Русев, Любен Генов, проф. Станислав Памукчиев ще селектира участници от групата Млади Български Художници и произведения на два етапа. Първият етап – гледане на портфолио. Вторият етап – окончателен, при аранжиране на експозицията.

  

Условия за участие:

- Всеки автор трябва да представи нови творби, които са създадени през последната година и да

не са участвали в други национални изложби или конкурси.

- За живопис: до 5 броя картини с обща експозиционна площ до 6 линейни метра

- За скулптура: до 5 броя с обща експозиционна площ до 6 кв. метра, с варираща височина. При желание за скулптурни инсталации ще се приемат проекти с ясни концептуални и технически граници, които ще бъдат уточнени предварително с журито.

- Срок за подаване на портфолио - 7 септември 2020 г. на електронен адрес: young.bg.artist@gmail.com

- Всяко портфолио да съдържа име на автора, наименование на творбите, размер, техника. Портфолиото трябва да бъде във формат PDF (други формати няма да се разглеждат).

 - селектираните творби от журито ще се приемат на 29 септември в галерия "Райко Алексиев" от 10 до 18 часа.

 

Изложбата ще се състои от 1 до 15 октомври 2020.