Галерия (2)

От 1 до 4 март 2023 СБХ организира благотворителна изложба в подкрепа на засегнатите от земетресението райони в Турция и Сирия. Бяха събрани 42 700 лева, които авторите на закупените произведения предоставиха абсолютно безвъзмездно и на 100% за каузата.

Публикуваме благодарственото писмото, изпратено от Н.Пр. г-жа Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция в България, до Любен Генов, председател на СБХ.


+++


Уважаеми г-н Генов,

Бих искала да изкажа искрената си благодарност към Вас, към Съюза на българските художници, към авторите, дарили своите произведения, и към всички български граждани за солидарността и подкрепата, оказана чрез специално организираната изложба в помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция. Подкрепата на българските институции и нашите приятели ни носи утеха в този труден за нас период.

Информация за банковата сметка, на която може да бъде преведена сумата, събрана за Турция в рамките на Вашата кампания, е посочена по-долу.

Ползвайки се от случая, бих искала още веднъж да Ви благодаря и да отправя към Вас своите най-добри пожелания за здраве и благополучие.

Айлин Секизкьок

+++

Банковата сметка можете да видите  в оригинала на писмото в галерията, както и на страницата на турското посолство..