След откриването на изложбата „HOC EST ENIM CORPUS MEUM/На дъното на сатурновата дупка“ на Радослав Мъглов в галерия „Райко Алексиев“ на 8 декември 2017 г. реакция в социалните мрежи породи дискусия доколко оригинална е изложбата и доколко е заимствана от творба на Симеон Симеонов, част от изложбата за наградата „Гауденц Б. Руф“ през 2010 г. в същата галерия. На „Шипка“ 6 се получиха писма от Симеон Симеонов, от Радослав Мъглов и от куратора на изложбата му Йово Панчев. Пълните текстове ще бъдат публикувани в Бюлетин 6/2017 на СБХ.

Изложбената политика на Съюза на българските художници изключва цензура. Заявления за изложби в залите на съюза се приемат през месец октомври и след обсъждане се съставя план за следващата календарна година. Авторите и кураторите, чиито изложби са избрани, сключват договор със СБХ, който е единственият документ, уреждащ отношенията между двете страни.

Съдържанието на всяка една експозиция е отговорност на самите автори, включително по отношение на спазването на авторски права. СБХ е демократична организация и не контролира творческите изяви на своите членове. Като сдружение в областта на изкуството Съюзът на българските художници апелира към информираност, колегиална етика и спазване на авторските права от страна на всички свои членове.