DLUM International Print Biennale-Skopje (ДЛУМ –  Асоциация на изящните художници на Македония) е важно събитие както за разпространението, така и за видимостта на съвременната графика от цял ​​свят. Третото му издание ще бъде представено като онлайн изложба във фейсбук страницата на сдружение ДЛУМ от 15 до 30 септември 2022. Конкурсът е отворен за всички художници без ограничения във възраст или националност.


+++

Условия за кандидатстване

 • попълнете формуляра за участие (след текста на статута е формата за попълване)
  Mожете да свалите файла

  тук
 • изпратете попълнения формуляр на margushdejan@yahoo.com
 • на същия адрес изпратете снимки на максимум две графики с добра резолюция (300 dpi) в .pdf или .jpg за онлайн презентация , както и кратка автобиография (100 думи)


+++

Техники

 • Допустими техники са акватинта, офорт, релефни отпечатъци, литография, ситопечат, дигитални отпечатъци.
 • Не се допускат: фотография, монотипия, фотокопие, фротаж.
 • Няма ограничение в размерите на творбата.

Представените графики трябва да са създадени през последните две години. Снимките на графиките трябва да бъдат изпратени на имейл адреса на организаторите на биеналето от 1 до 5 септември 2022 включително. Изпратените след тази дата творби няма да бъдат представени на селекционната комисия на биеналето. В темата на имейла трябва да пише: For International Print Biennial of DLUM, North Macedonia.

Имейл за изпращане на материалите: margushdejan@yahoo.com+++

Селекция

Жури, съставено от петима членове, ще селектира графиките, които ще бъдат представени в онлайн изложбата. Решенията не подлежат на обжалване. Творбите ще се избират от слайдове. Затова е важно да изпращате снимки с високо качество (.pdf или .jpg) Избраните автори ще бъдат уведомени по имейл до 12 септември 2022. Списъкът с участниците в изложбата ще бъде показан на фейсбук страницата на DLUM.


+++

Награди

 • Ще бъдат присъдени две награди, грамота за участие. Всеки участник ще получи сертификат за участие.
 • Участието в изложбата предполага, че художниците дават на организаторите на биеналето правото да възпроизвеждат творбите им във всички публикации на Биеналето.
 • Ще бъде издаден каталог със селектираните творби. Всички избрани художниците ще получат копие от този каталог в .pdf формат.


+++

Срокове

 • Снимките на графиките трябва да бъдат изпратени на имейла на организаторите на биеналето от 1 до  5 септември 2022 включително
 • Изложбата ще се проведе от 15 до 30 септември 2022 във фейсбук страницата на DLUM https://www.facebook.com/dlum.mk/


+++

За контакт

DLUM - Association of Artists of Macedonia Str. Macedonia bb, 1000 Skopje, MACEDONIA

Tel. +389 2 3211 533
Cell. +389 71 370195, +389 70 244078
e-mail: margushdejan@yahoo.com