Галерия (3)

Изложба на секция „Керамика“

Шестото издание на „Фестивал на съвременната керамика”се организира от секция „Керамика” към СБХ и ще се открие в салона на галерия „Райко Алексиев“ на 3 септември от 18 часа.

Това събитие е форум – среща на художници от различни поколения, които създават своите творби от керамичен материал, използвайки различни технологии и похвати. Изложбата има за цел продължаване на художествената традиция, утвърждаване на приемствеността, демонстриране на нови    естетически идеи и съзнателното търсене на философската изразност на пластиката и цвета, сътворени от керамичния материал.

„Фестивал на съвременната керамика 2015“ е поредната форма за изява на творци от различни поколения на това толкова древно, трудно, истинско и съзидателно изкуство, носещо топлината  и заряда на човешката ръка и дух и преминало през изпитанието на огъня.

Съпътстващо събитие е  изложбата  на Христо Йонков „Глинени структури“, експонирана в галерия „Средец“ на Министерство на културата, бул. „Стамболийски 17“.

Йоанна Кемилева – секретар на секция Керамика към СБХ

Награди:

  1. Награда на СБХ,секция Керамика се присъжда на Иван Кънчев Иванов за творчески иновации
  2. Награда на СБХ,секция Керамика,учредена от фирма "Керамит" получава Димитър Николаев
  3. Втора награда на СБХ,секция Керамика,учредена от фирма "Керамит"получава Михаела Кръстева-Сакаян
  4. Присъждат се 3 поощрителни награди:ваучери от фирма "Керамит"на младите творци: Цветомира Борисова,Велислава Божинова,Виктория Спасова