Информация

И

Второто триенале София 98 утвърждава основите на една традиция, която съхранява духовния живот на цели поколения като част от културата на съвременната цивилизация. Сто тридесет и шест графици от двадесет и две страни е участие, достатъчно убедително за значимостта на този форум, където си дават среща творци от различни поколения и с различни естетически позиции. 


+++


Каталог на триеналето изтеглете  тук

Жури

Международното жури представя 4 държави и е в състав: Христо Кърджилов, България; Ян Бердишак, Полша; Майкъл Килман, Швеция; Борис Климентиев, България; Зоран Кржишник, Словения; Михаил Петков, България и Атанас Василев, България. 

Победители

Голяма награда (самостоятелна изложба по време на Третото триенале) е връчена на Димитрина Севова, България. Пет равностойни награди получават Надя Генова, България, Лойзе Логар, Словения, Чиочи Нашикава, Япония, Кшищоф Шиманович, Полша, Тецуо Ямашита, Япония. Наградата на Асоциация Арт Диалог, Франция за млад български автор получава Ицко Мазнев. Наградата на Фонд Поддържане на изкуството в България, СБХ за български автор получава Цанко Панов. Наградата на Интерар (годишна стипендия за български автор) е присъдена на Онник Каранфилян. 

image

СБХ, Шипка 6

Легендарната сграда на улица „Шипка“ 6 в София е домът на СБХ от 1972 до днес. Тук се намират администрацията и основните ни изложбени зали на 1 и 2 етаж. Можете да разгледате пространствата подробно в снимки и планове.