Второто издание на Арт Семестър тази година ще се проведе от 11 до 29 май. Новаторското финансово обучение за хора на изкуството отново се организира от Корпоративен университет Карол  и е фокусирано върху хора на изобразителните и приложните изкуства. Напълно безплатно за участниците. Форматът включва обучения и артшопи, а финалната седмица ще бъде за творческа работа. Произведенията, създадени по време на обучението ще бъдат представени в изложба, а участниците ще получат право за самостоятелни изложби.

Лектори са топ мениджъри в компаниите от групата на Карол и гост-лектори. Тази година тема за смисъла и ползите от управлението на личните финанси ще има Стойне Василев, Финансов коуч и собственик на SmartMoney.bg. Участниците ще научат защо и как могат да повишат стандарта си на живот, без да жертват от времето за изкуство, какво представляват и как работят капиталовите пазари, защо и как е възможно един художник да инвестира.

В първото издание на Арт семестър през май 2014 г. се включиха и членове на СБХ. Проектът стартира със самостоятелна изложба на Венцислав Илиев, който беше и обучаван, и обучител във формата. Поканен е и тази година да покаже свои творби, вдъхновени от новите финансови знания. Самостоятелна изложба след участието си в Арт семестър в арт салона на Карол направи и Анжела Минкова, която също беше участник и проведе артшоп, в който провокира всички да рисуват върху вода с древната техника ебру.

Как да кандидаствате за Арт семестър 2015 можете да научите от сайта: karoll.bg.