Галерия (5)

На 17 май 2022 в галерия „Май“ беше представен каталога от „Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен“ 2020 и 2021. Събитието е съпътствано от обща експозиция на сливенски творци, участвали и наградени в националната изложба.

През последните четири години Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен натрупа много активи и се разрастна в много аспекти. Творците, участващи в нея, са все повече, а творбите им – все по-многолики. Това доведе и до разширяването на експозиционната площ за последните две издания. Изложбата се помества в три галерийни пространства, което придава своеобразна фестивалност на събитието. Каталогът към националната изложба, освен че е обещание към труда и желанието на авторите, е и представителен поглед, устойчив артефакт за изложбите в Сливен от месец октомври до месец декември. Каталогът дава завършеност на събитието и оптимизъм за работата над следващото – пето издание.

Експозицията и представянето на каталога също така бяха повод да се отвори отново за творци, гости и почитатели галерия „Май“, след дълги и трудни времена за изкуството в театрите, концерните зали, галериите и музеите.