Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование“, Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА с подкрепата на програма „Младежта в действие“ организират от 1 до 31 август Лятна академия за деца и ученици 2013 – четвърто издание

На 1 август от 13:00 часа в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1 ще се открие Лятната детска академия с хепънинг „Къщата на Музите“.

През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.

Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013“. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.

За първа година към проектът Лятната академия ще се включи нов модул „Заедно“. Той създава възможности на деца в неравностойно положение за се включат в творческите занимания под вниманието на квалифицирани специалисти. Модул „Заедно“ е финансиран от програма „Младежта в действие“.

Повече информация - http://www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-2013

 

За контакти:

Национална художествена академия

Мария Ландова

Тел: (02) 988 07 65

Моб: 088 8 148 715

Email: m.landova@nha-bg.org

 

Диди Спасова

Експерт връзки с обществеността

Тел: 029885900

Моб: 0882515114

Email: d.spasova@nha.bg, pr@nha-bg.org