Съюзът на българските художници и фондация „Арт център Илинденци“ съвместно организират деветото издание на традиционния живописен пленер, който се провежда в село Илинденци (община Струмяни, област Благоевград), сред забележителности като „Мраморен град на изкуствата“, „Скулптурен парк“, „Подземен център за изкуство“ и други обекти, които са част от инфраструктурата на „Арт център Илинденци“.

В периода от 25 юни до 2 юли 2023 шестима художници ще бъдат гости на Арт центъра, ще са настанени по възможност в самостоятелни стаи и ще разполагат с ателие и дворни пространства за творческа работа, с трапезария, кухня и обслужващ персонал. СБХ осигурява на участниците 2 броя платна, готови за рисуване, както и комплект от маслени или акрилни бои (до 10 цвята) по избор. Други необходими материали за работа (четки, разредители, медиуми, лакове или допълнителни количества бои) художниците си осигуряват индивидуално. На всеки от участниците в пленера от страна на СБХ ще бъде изплатен хонорар от 400 лв. и ще му се поемат разноските за път. От страна на „Арт център Илинденци“ ще бъдат осигурени настаняване и храна.

Жури, представено от секция „Живопис“ към СБХ и „Арт център Илинденци“, ще селектира авторите.


+++


Условия за участие

  • Желаещите да участват в пленера могат да направят заявка, като изпратят на електронен адрес info@sbh.bg  или press@sbh.bg  свое дигитално портфолио: творческа биография и от 5 до 10 броя качествени фотоси на творби, JPG формат, с пълно описание – заглавие, размери, техника, година на създаване.
  • Срок – 31 май 2023